Bekijk de uitzending van Brandpunt terug

Zo 11 december 2011 | 22:15 Brandpunt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Brandpunt gemist? Bekijk hier naar Brandpunt gemist.

Brandpunt

Datum
Zo 11 december 2011
Tijd
22:15 tot 23:05
Zender
NPO 2
Genre
Serie reportages
Presentatie
Fons de Poel, Aart Zeeman, Wouter Kurpershoek, Sven Kockelmann
Twitter hashtag
#Brandpunt
Officiële Twitter
@KROBrandpunt
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Brandpunt gemist
Deel-url
gids.tv/6843923

Vanavond in Brandpunt:

-Mismanagement in de zorg

Groot, groter, grootst. Dat was het credo in de zorgsector de afgelopen jaren. Fusies en samenwerkingsverbanden zouden leiden tot betere en efficiëntere zorg. Maar nu de ene na de andere mega-instelling failliet gaat, nemen de zorgen toe: wat gaat er gebeuren met het verplegend personeel en de patiënten?

Liesbeth Staats maakt een ontluisterende reconstructie van de ondergang van Stichting Zonnehuizen; goed voor 2800 patiënten. Een verhaal over tientallen miljoenen die zijn verdampt en falende managers die met een riante vergoeding via de achterdeur worden afgevoerd.

-Het geheime bankiersgenootschap

Wat hebben de premier van Italië, de president van de Europese Centrale bank en de premier van Griekenland met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal banden met Goldman Sachs, een van de machtigste banken ter wereld.

In de week dat de Europese leiders uit alle macht proberen de Eurocrisis op te lossen, spreekt Sven Kockelmann met Marc Roche, financieel onderzoeksjournalist van de Franse krant Le Monde. Tevens auteur van het bekroonde boek ’La Banque, hoe Goldman Sachs de wereld leidt’.

Roche doet uit de doeken hoe Goldman Sachs de Grieken hielp met het bedriegen van Europa en daaraan veel geld verdiende. Een bank die doelbewust zijn invloed achter de schermen te gelde maakt.

-De verovering van Amerika

Van Dallas tot Chicago en van Boston tot New York. Dirigent Jaap van Zweden is met een ware opmars door de Verenigde Staten bezig. Ooit was ie de jongste concertmeester van Nederland, nu behoort hij tot de absolute wereldtop. Afgelopen week werd Van Zweden onderscheiden met de prestigieuze ’Conducter of the Year Award’.

Wouter Kurpershoek kreeg een exclusief inkijkje in zijn ’Amerikaanse’ leven en volgde Van Zweden tijdens een optreden in Chicago en bij de prijsuitreiking in New York.

Brandpunt op tv

Italië president amerika chicago verenigde staten eurocrisis griekenland nederland dirigent europese centrale bank boston leiden new york zweden failliet wouter wereldtop zorgsector reconstructie achter de schermen personeel vergoeding dallas serie de poel leiders financieel banden monde grieken brandpunt geld europa premier jaap van zweden zeeman optreden krant schermen boek aart zeeman fons de poel liesbeth staats sven kockelmann wouter kurpershoek fons.