Bekijk de uitzending van Brandpunt terug

Ma 24 maart 2014 | 11:30 Brandpunt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Brandpunt gemist? Bekijk hier naar Brandpunt gemist.

Brandpunt

Datum
Ma 24 maart 2014
Tijd
11:30 tot 12:10
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Presentatie
Fons de Poel;Sven Kockelmann;Aart Zeeman;Wouter Kurpershoek;Fons de Poel;Wouter Kurpershoek;Aart Zeeman;Sven Kockelmann
Twitter hashtag
#Brandpunt
Officiële Twitter
@KROBrandpunt
Deel-url
gids.tv/10946778

Onderwerpen:

-Naast de Hells Angels, Satudarah en No Surrender is er sinds kort een vestiging van de beruchte motorclub Bandidos in Nederland. De Bandidos zijn de aartsvijanden van Hells angels. In Scandinavië en Duitsland zijn jarenlange oorlogen uitgevoerd tussen de clubs, waarbij ook doden zijn gevallen. De Hells Angels in Nederland hebben al laten weten de komst van de Bandidos als provocatie te zien. En het huis van de Bandidos-voorman in Nieuwstadt was deze week al meteen het decor van een aanslag. Henk van der Aa over de onrust in de wereld van de motorclubs.

-De komende week vergaderen wereldleiders in Den Haag over de gevaren van nucleair terrorisme. Opmerkelijk genoeg komen de kernwapens die overheden zelf hebben niet aan bod. En dat terwijl het juist daarmee nogal eens mis gaat. Kernbommen die per ongeluk uit vliegtuigen vallen, kwijt raken of per abuis naar de andere kant van de wereld worden verscheept. Eva Jinek over gerommel met raketten.

-Zelden heeft een politieke partij zo’n daverende klap gekregen als de PvdA deze week bij de gemeenteraadsverkiezingen. In veel steden voltrok zich een politieke aardverschuiving. De nederlaag hing al langer in de lucht, maar dat de uitslag zo desastreus zo zijn, had binnen de partij niemand verwacht. Fons de Poel gaat samen met Marcel van Dam op zoek naar verklaringen voor het verlies. Hoe een dominante machtspartij langzaam zijn kiezers kwijt is geraakt.

Brandpunt op tv

Aanslag duitsland kernwapens ongeluk pvda opmerkelijk nederland den haag terrorisme satudarah vliegtuigen uitslag gemeenteraadsverkiezingen raketten motorclub steden wereldleiders onrust aardverschuiving nucleair motorclubs kiezers scandinavië vestiging eva jinek bandidos nieuwstadt hells angels nucleair terrorisme no surrender de poel decor marcel van dam oorlogen surrender langzaam brandpunt hells angels desastreus fons de poel nederlaag politieke partij jinek fons.