Bekijk de uitzending van Blue Hole terug

Zo 9 december 2018 | 21:00 Blue Hole

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Blue Hole gemist? Bekijk hier naar Blue Hole gemist.

Blue Hole

Datum
Zo 9 december 2018
Tijd
21:00 tot 22:00
Zender
Discovery Channel
Deel-url
gids.tv/21433523

Verslag van de duikexpeditie naar de bodem van de Blue Hole, een zinkgat voor de kust van Belize.

Een nieuwe expeditie gaat het mysterie onderzoeken van de Great Blue Hole, een onderwatergrot voor de kust van Belize. De Blue Hole is een zinkgat midden op zee, met helder water en geen haaien of ander zeeleven.

De miljoen jaar oude zeegrot, die een diameter heeft van 300 meter en een diepte van 124 meter, werd bekend in 1971 toen de vermaarde ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau hem voor het eerst bezocht.

Bijna een halve eeuw later zet kleinzoon Fabien Cousteau zijn zoektocht voort, samen met duikbootpilote Erika Bergman en zakenman Richard Bransson. De start van de missie wordt op Discovery uitgezonden en toegelicht door marinebioloog Luke Tipple en presentator Chris Jacobs.

Doel van de missie is om voor het eerst af te dalen naar de bodem van dit bijna perfect ronde gat. Dit doen ze met een mini-onderzeeër die wordt bestuurd door Bergman.

Het onderzoeksteam heeft ook de beschikking over een tweede onderzeeër die met extra lampen zoveel mogelijk licht zal geven in de donkere diepten van het blauwe gat. Wat gaan ze tegenkomen op hun zoektocht door deze ondergelopen oergrot?

Blue Hole op tv

Miljoen zoektocht presentator richard branson belize discovery haaien zinkgat lampen kust mysterie onderzoeksteam kleinzoon erica branson eeuw erika missie start water voort jacques doel geen deze.
What is a Blue Hole?