Bekijk de uitzending van Blood Diamond terug

Vr 29 januari 2021 | 20:30 Blood Diamond IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Blood Diamond gemist? Bekijk hier naar Blood Diamond gemist.

Blood Diamond

Blood Diamond
Datum
Vr 29 januari 2021
Tijd
20:30 tot 23:15
Zender
NET 5
IMDb
8.0
Genre
Drama, Film
Jaar
2006
Regisseur
Edward Zwick
Acteurs
Arnold Vosloo, Stephen Collins, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers
Twitter hashtag
#blooddiamond
Deel-url
gids.tv/25777913

Nadat Afrikaanse rebellen de visser Solomon Vandy bij zijn vrouw en kinderen weghalen, wordt hij gedwongen te werken in de diamantvelden van Sierra Leone, waar hij met gevaar voor eigen leven een bijzondere edelsteen verbergt. Smokkelaar Danny Archer ziet in de diamant die Solomon heeft verborgen zijn uitweg uit Afrika, een ontsnapping aan de spiraal van geweld en corruptie. Danny wil weten waar Solomon de diamant heeft verborgen, in ruil voor de hereniging met diens familie. Ondertussen probeert idealistische Amerikaanse journaliste Maddy Bowen via Danny de waarheid achter conflictdiamanten te ontdekken. Met Maddy's hulp beginnen Danny en Solomon aan een gevaarlijke tocht.

Na grootse Hollywoodfilms als Legends of the Fall, The Siege en The Last Samurai komt regisseur Edward Zwick met de avontuurlijke thriller Blood Diamond. Leonardo DiCaprio behoorde samen met Russell Crowe tot de eerste twee keuzes van Zwick voor de hoofdrol van smokkelaar Danny Archer. Het verhaal van Blood Diamond speelt eind jaren negentig tegen de achtergrond van de gruwelijke burgeroorlog in Sierra Leone en stelt het probleem rond conflictdiamanten aan de kaak. Diamanthandelaar De Beers was niet blij met de film en benadrukt het succes van het zogeheten Kimberley Process, een methode om diamanten te certificeren. Deze certificatie werd in 2003 in het leven geroepen om te voorkomen dat Afrikaanse rebellen hun oorlogen financieren met de verkoop van diamanten.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/blood-diamond

Blood Diamond op tv

.
Blood Diamond - Trailer