Bekijk de uitzending van Bloed, zweet en snaren terug

Do 9 juli 2015 | 20:30 Bloed, zweet en snaren

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bloed, zweet en snaren gemist? Bekijk hier naar Bloed, zweet en snaren gemist.

Bloed, zweet en snaren

Datum
Do 9 juli 2015
Tijd
20:30 tot 21:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2015
Twitter hashtag
#BZES
Uitzending gemist
Bloed, zweet en snaren gemist
Deel-url
gids.tv/13669626

Na het succes van de serie Bloed, zweet en snaren – De mensen van het Koninklijk Concertgebouworkest in 2013 komt AVROTROS nu met een tweede serie over de muziek en de mensen van het Concertgebouworkest in Amsterdam. Art Rooijakkers treedt opnieuw op als presentator. AVROTROS zendt vanaf vanavond acht weken lang Bloed zweet en snaren 2 – De mensen van het Concertgebouworkest uit op NPO 2.

In Bloed, zweet en snaren 2 leren we weer allerlei nieuwe mensen kennen die in en voor het orkest werken. In aflevering 1 zijn dat de violist Michael Gieler – een veteraan in het orkest die alweer zijn 22ste seizoen in gaat – en de jonge Franse celliste Honorine Schaeffer die juist haar debuut maakt in het gezelschap. Michael lijdt al lange tijd aan slapeloosheid, maar maakt van de nood een deugd door 's nachts te brainstormen over creatieve, muzikale projecten. Voor de jonge Honorine is alles nog nieuw. Ze is volkomen gefocust op de muziek en de dagen vliegen voorbij terwijl ze in afzondering repeteert in haar kleine appartement in Amsterdam. Gelukkig vindt ze wel tijd om 's avonds heerlijk tango te gaan dansen.

In Bloed, zweet en snaren 2 zien we ook hoe Mariss Jansons na elf seizoenen afscheid neemt als chef-dirigent van het Concertgebouworkest. We gaan met het orkest mee naar Seoul en we maken kennis met Jansons' opvolger, de temperamentvolle Italiaan Daniele Gatti. Met hem reizen we mee naar Milaan. Gatti zelf meldde vorig jaar vereerd te zijn met zijn benoeming als chef-dirigent bij 'een van de beste en oudste orkesten in de wereld.'


Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al meer dan 125 jaar tot de absolute wereldtop. Het geheim van dit orkest zit in de mens achter de musicus: wat is er nodig om op dit niveau te presteren? Stress, hartstocht en geluksmomenten wisselen elkaar af, op het podium maar ook thuis. De realityserie Bloed, zweet en snaren schetst naast indringende portretten van de musici ook een beeld van de professionele staf, die er alles aan doet om de concerten mogelijk te maken. De kijker krijgt hierdoor een exclusieve blik in de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bloed, zweet en snaren op tv

Amsterdam milaan muziek documentaire afscheid concertgebouworkest tango presentator geheim bloed appartement wereldtop opvolger veteraan orkest reizen koninklijk concertgebouworkest mariss jansons musici debuut serie concerten portretten daniele seoul benoeming projecten podium kijker dansen art rooijakkers werken stress.