Bekijk de uitzending van Blessed Benefit terug

Ma 24 december 2018 | 14:45 Blessed Benefit

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Blessed Benefit gemist? Bekijk hier naar Blessed Benefit gemist.

Blessed Benefit

Datum
Ma 24 december 2018
Tijd
14:45 tot 16:10
Zender
NPO 2 extra
Genre
Drama
Jaar
2014
Regisseur
Mahmoud al Massad
Acteurs
Ahmad Thaher, Maher Khammash, Odai Hijazi
Deel-url
gids.tv/21578119

Ahmad, een aannemer, denkt wat geld bij te kunnen verdienen door met een aanbetaling van een klant tien laptops voor zijn neef te financieren. Door douaneprocedures worden de geïmporteerde laptops echter niet op tijd vrijgegeven.

Omdat hij nu én zijn klus niet kan doen én niet het geld aan de klanten van de laptops terug kan geven, krijgt Ahmad een gevangenisstraf van drie maanden wegens fraude. Weg van zijn verplichtingen in de buitenwereld en op een plek waar eten en drinken geen zorg zijn, hij nieuwe vriendschappen sluit én waar niet de hele tijd zijn mobiele telefoon afgaat, voelt Ahmad achter de tralies iets wat hij nooit eerder heeft gevoeld: vrijheid.

Halverwege zijn straf bekruipt hem de angst dat hij zijn vrijheden van binnen de gevangenis weer kwijt zal raken, maar vooral dat hij daarna te maken gaat krijgen met een nog grotere schuld.

Blessed Benefit op tv

Schuld fraude gevangenis telefoon vrijheid gevangenisstraf klanten mobiele telefoon aannemer neef geld eten mahmoud laptops drinken angst plek tralies drama kwijt geen tijd maher terug.