Bekijk de uitzending van Black Mirror terug

Ma 6 januari 2014 | 23:00 Black Mirror IMDb: 8.6

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Black Mirror gemist? Bekijk hier naar Black Mirror gemist.

Black Mirror

Datum
Ma 6 januari 2014
Tijd
23:00 tot 23:50
Zender
NPO 2
IMDb
8.6
Genre
Drama
Jaar
2011
Acteurs
Rory Kinnear, Donald Sumpter, Anna Wilson-Jones
Twitter hashtag
#BlackMirror
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/10459631

Aflevering: The National Anthem (seizoen 1, afl. 1)

Het dagelijks leven is nauwelijks nog denkbaar zonder tv, computers en internet. De dramaserie Black mirror laat zien wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. In de eerste aflevering krijgt de Britse premier een onmogelijk dilemma.

Een populaire prinses (Lydia Wilson) is in handen gevallen van een gijzelaar. Die stuurt een videoboodschap naar het kabinet met daarin de voorwaarde waaronder hij haar weer vrij zal laten. De premier (Rory Kinnear) verwacht een losgeld-eis, maar de eis is veel exotischer.

Seks met een varken
Het meisje komt alleen vrij als hij diezelfde dag nog live, uitgezonden op alle zenders, seks heeft met een varken. Zo niet dan wordt het meisje om het leven gebracht. Terwijl de klok tikt, breken de premier en zijn adviseurs zich het hoofd over hoe om te gaan met deze bizarre eis.

Moderne techniek
De afleveringen van Black mirror staan los van elkaar, maar hebben wel een overkoepelend thema: het gevaar dat technologie voor mensen kan vormen. Producent Endemol noemt de serie een kruising tussen de klassiekers Twilight zone en Tales of the unexpected. Het draait volgens de maatschappij om het ongemakkelijk gevoel dat sommige mensen over de moderne techniek hebben.

Ingrijpend veranderd
Uit het persbericht bij de start van de serie: "Ons leven is de afgelopen tien jaar ingrijpend veranderd en we hebben tegenwoordig een zwarte spiegel van ons bestaan in elk huis, op elk bureau en in elke handpalm – een plasmascherm, een monitor of een mobieltje. Zij zorgen ervoor dat onze greep op de realiteit aan het verschuiven is."

Black Mirror op tv

.