Bekijk de uitzending van BinnensteBuiten terug

Di 5 februari 2019 | 18:45 BinnensteBuiten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van BinnensteBuiten gemist? Bekijk hier naar BinnensteBuiten gemist.

BinnensteBuiten

Datum
Di 5 februari 2019
Tijd
18:45 tot 19:20
Zender
NPO 2
Genre
Life-stylemagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#binnenstebuiten
Uitzending gemist
BinnensteBuiten gemist
Deel-url
gids.tv/21736983

Aflevering 26 - Lifestylemagazine (2019).

Poppenhuis Gouda, Chinese loempia Ramon, Marieke in Noordwijk.

Boswachter Marieke gaat op pad in de Hollandse Duinen. In 2016 uitgeroepen tot één van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland. Dat is niet het enige, het is het meest soortrijke gebied van Nederland én het ligt in het meest drukbevolkte deel van Nederland. Marieke ziet hoe niet alleen de natuur, maar ook de mens hier altijd duidelijk aanwezig is geweest. Naast alle unieke planten- en diersoorten zijn er nog restanten uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. De Atlantikwall bijvoorbeeld. Deze combinatie maakt het bijzonder om hier te wandelen. * In Gouda staat een voormalige arbeiderswoning uit 1631 die ooit werd gebouwd voor de stadsomroeper. Toen Ank van Vliet en Frans Spruijt hier begin jaren 80 een kijkje namen, kochten ze het meteen.

BinnensteBuiten op tv

Tweede wereldoorlog nederland natuur noordwijk enschede wereldoorlog gouda tuin chinese boerderij romantisch boswachter maaltijd wandelen stadsomroeper jaren 80 duinen kleuren kleinkinderen sharon vliet dosis tukkers kijker geld kinderen sharon de miranda eten namen drinken leiding dagelijks natuurgebieden deze roze terug.