Bekijk de uitzending van Bestemming ... terug

Zo 19 maart 2017 | 23:27 Bestemming ...

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bestemming ... gemist? Bekijk hier naar Bestemming ... gemist.

Bestemming ...

Datum
Zo 19 maart 2017
Tijd
23:27 tot 00:00
Zender
RTL 4
Deel-url
gids.tv/17474008

Vanavond start het tweede seizoen van ‘Bestemming…’ bij RTL 4. Het programma geeft een inkijkje in het bijzondere werk van goede doelen die door de Postcode Loterij worden gesteund. Winston Gerschtanowitz, Quinty Trustfull, Nicolette van Dam, Caroline Tensen en Martijn Krabbé nemen de kijker mee op hun indrukwekkende en soms emotionele reis, in binnen- en buitenland. Van tevoren weten de bekende Nederlanders wat hun bestemming is, maar niet om welk goed doel het gaat.

Winston, Quinty, Nicolette, Caroline en Martijn steken ieder de handen uit de mouwen en draaien volop mee in het goede doelen-project dat zij bezoeken. Voor de eerste aflevering reist Martijn Krabbé naar Oeganda. In de hoofdstad Kampala brengt hij drie dagen door in een sloppenwijk. Daar ontmoet hij een groot aantal bewoners die zich namens ontwikkelingsorganisatie Hivos hard maken om kinderarbeid te stoppen zodat kinderen weer naar school kunnen.

Quinty Trustfull blijft in Nederland en ondersteunt een inspecteur van de Dierenbescherming. Samen behandelen zij de meldingen die binnenkomen van dierenmishandeling en verwaarlozing in ernstig vervuilde huizen. En de politie maakt zelfs melding van een zebra in een stal.

Nicolette van Dam gaat voor SOS Kinderdorpen naar het Afrikaanse Swaziland. Als moeder van twee dochtertjes maken de ontmoetingen met verwaarloosde kinderen diepe indruk op haar. Gelukkig zet SOS Kinderdorpen zich met hart en ziel in om een veilig thuis voor deze kinderen te creëren.

Verder bezoeken Winston Gerschtanowitz en Caroline Tensen goede doelen-projecten in Rosmalen en Haïti.

Bestemming ... op tv

.