Bekijk de uitzending van Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel terug

Di 16 januari 2018 | 21:32 Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel gemist? Bekijk hier naar Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel gemist.

Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Datum
Di 16 januari 2018
Tijd
21:32 tot 22:33
Zender
RTL 5
Genre
Documentaire
Twitter hashtag
#beruchtegevangenissen
Deel-url
gids.tv/19430419

In geen enkele gevangenis is het fijn vertoeven. Maar sommige gevangenissen zijn een ware hel. Vanaf vanavond wordt het programma 'Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel' wekelijks op dinsdag om 21:30 uur op RTL 5 herhaald.

In dit programma laat Ewout Genemans zich vrijwillig opsluiten in zes van de meest beruchte gevangenissen ter wereld. Gevangenissen die bekend staan vanwege de barbaarse omstandigheden zoals overvolle cellen, slechte hygiëne, ongedierte en geweld onder de gevangenen. In sommige gevangenissen heerst er cholera en de pest en komen de ratten als het donker wordt naar boven.

Ewout bezoekt gevangenissen in Brazilië, de Filipijnen, Madagaskar, Curaçao, Polen en Mexico. Na maanden van voorbereiding heeft Ewout het voor elkaar gekregen om drie dagen in iedere gevangenis te mogen verblijven. En hij blijft er ook slapen. Ewout: "Ik vond het heel indrukwekkend en bijzonder om dit programma te maken. Door er ook te slapen kom je heel dichtbij en dwing je het respect van de gevangenen af. Hierdoor komen alle geheimen van de gevangenis boven water en heb ik een uniek kijkje gekregen in een wereld waar je nooit in hoopt te belanden. De eerste nacht dat ik een in een van de gevangenissen moest slapen heb ik geen oog dicht gedaan. Het is afschuwelijk als je in een buitenlandse gevangenis terecht komt."

De gevangenis die Ewout op de Filipijnen bezoekt, staat bekend om zijn ‘dansenden gevangenen’ die al miljoenen keren op YouTube bekeken zijn. Om de gevangenen bezig te houden moeten de veroordeelde moordenaars, drugsdealers en verkrachters verplicht één keer per dag dansen. Doe je dit niet, dan wordt je gestraft. Het zelfmoordpercentage in deze gevangenis is erg hoog en de directie heeft haar eigen regels om de orde te bewaken. Om te zorgen dat veroordeelde verkrachters, de laagste in rang in een gevangenis, niet in elkaar worden geslagen schiet de directeur hen bij aankomst in de gevangenis uit voorzorg door hun voet. Zodat de andere gevangenen hen met rust laten.

In 'Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel' ervaart de presentator de barre omstandigheden waarin de gevangenen hun straf uitzitten aan den lijve en brengt er angstige nachten door.

Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel op tv

Madagaskar gevangenissen verkrachters drugsdealers polen brazilië gevangenis mexico gevangenen curaçao youtube documentaire presentator cellen filipijnen slapen aankomst ratten donker vrijwillig hygiëne pest ongedierte opsluiten rang geweld dansen ewout genemans verplicht regels gevangen cholera schiet seizoen nacht aflevering 1.