Bekijk de uitzending van Bernhard, schavuit van Oranje terug

Di 31 mei 2011 | 22:05 Bernhard, schavuit van Oranje

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bernhard, schavuit van Oranje gemist? Bekijk hier naar Bernhard, schavuit van Oranje gemist.

Bernhard, schavuit van Oranje

Datum
Di 31 mei 2011
Tijd
22:05 tot 23:00
Zender
NPO 1
Genre
Dramaserie
Acteurs
Daan Schuurmans, Eric Schneider, Loes Haverkort
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/5866376

Aflevering: De crisis

Dramaserie over meer dan alleen het turbulente leven van een prins-gemaal. Het is een meeslepend drama over een man die zich probeert te ontworstelen aan een keurslijf, die zijn eigen weg zoekt en die diepe crisissen moet overleven om erachter te komen wat ware liefde werkelijk betekent.

Binnen de Koninklijke familie is er eigenlijk geen spraakmakender figuur te bedenken dan prins Bernhard. Of het nu gaat om Greet Hofmans, buitenechtelijke affaires en dochters, of Lockheed, er zijn vele schandalen in zijn leven geweest.

Tegelijkertijd was - en is - prins Bernhard een geliefd figuur, die door velen als oorlogsheld op handen gedragen wordt. Een man van extremen.

Bernhard vertelt het verhaal van zijn leven. Niet alleen aan de kijker, maar vooral ook aan prinses Máxima.

Zij zal straks immers als koningin naast Willem-Alexander eenzelfde positie innemen als Bernhard. Uit hun gesprekken en discussies blijkt hoezeer zij verschillen, maar ook hoezeer zij hetzelfde zijn.

Voor Máxima is dat soms erg confronterend. Het verhaal brengt ons vanaf Soestdijk onder meer langs het Duitse Reckenwalde, Berlijn, Londen, Argentinië en Canada.

Het schetst een tijdsbeeld van de wereld van de jaren dertig van de twintigste eeuw tot het begin van de eenentwintigste eeuw.

Bernhard, schavuit van Oranje op tv

.
Algemene Promo - Bernhard, schavuit van Oranje