Bekijk de uitzending van Bellingcat - Truth in a Post-Truth World terug

Di 20 november 2018 | 20:25 Bellingcat - Truth in a Post-Truth World

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bellingcat - Truth in a Post-Truth World gemist? Bekijk hier naar Bellingcat - Truth in a Post-Truth World gemist.

Bellingcat - Truth in a Post-Truth World

Datum
Di 20 november 2018
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Hans Pool
Deel-url
gids.tv/21324096

Kunnen we nog uitgaan van een waarheid, in deze tijden van nepnieuws? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om dichterbij de waarheid te komen.

Bellingcat - Truth in a Post-Truth World ging op 16 november in première op IDFA en wordt vanavond uitgezonden op NPO 2.

Het internationale platform voor burgeronderzoeksjournalistiek, dat werd opgericht door Eliot Higgins, is vaak sneller en nauwkeuriger dan de officiële instanties. Het collectief onderzoekt via internet, social media en andere onlinekanalen complexe aanvallen en controversiële incidenten wereldwijd, zoals het neerhalen van de MH17 boven de Oekraïne en de aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal.

Kan Bellingcat een alternatief bieden voor de traditionele journalistiek die weinig tijd en budget heeft voor langer lopende onderzoeksjournalistiek?

Bellingcat - Truth in a Post-Truth World op tv

Aanslag internet netwerk media documentaire budget oekraïne burgers incidenten social media uitgaan première idfa pool wereldwijd mh17 methode journalistiek collectief bellingcat higgins platform hans pool aanvallen de aanslag internationaal skripal internationale tijd deze.