Bekijk de uitzending van Behind enemy lines terug

Zo 17 november 2019 | 01:20 Behind enemy lines IMDb: 6.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Behind enemy lines gemist? Bekijk hier naar Behind enemy lines gemist.

Behind enemy lines

Behind enemy lines
Datum
Zo 17 november 2019
Tijd
01:20 tot 03:05
Zender
Channel 4
IMDb
6.4
Genre
Behind Enemy Lines
Jaar
2001
Regisseur
John Moore
Acteurs
Gabriel Macht, Owen Wilson, Charles Malik Whitfield, Gene Hackman, Keith David
Twitter hashtag
#behindenemylines
Deel-url
gids.tv/23340121

Behind Enemy Lines is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2001 onder regie van John Moore. Het basisgegeven van het verhaal is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar de plot is fictief. De film won een Taurus World Stunt Awards voor beste luchtstunts en werd genomineerd voor een Political Film Society Award.

De oorlog in Bosnië-Herzegovina is bijna voorbij, maar het Amerikaanse leger blijft aanwezig in de regio met een vliegdekschip. De missies van de piloten beperken zich echter tot eentonige verkenningsvluchten.

Gevechtspiloot Chris Burnett krijgt met zijn co-piloot Stackhouse de opdracht om te patrouilleren boven de veilige zone van het oorlogsgebied. Burnett kan zijn collega echter ompraten om af te wijken van hun koers en beelden te maken van vreemde troepenbewegingen op de grond.

De twee piloten worden er met afweergeschut onthaald en hun vliegtuig wordt geraakt. Ze slagen erin gebruik te maken van hun schietstoel, maar al snel staat Burnett er alleen voor want Stackhouse valt in handen van de vijandelijke troepen en hij wordt meteen geëxecuteerd.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/behind-enemy-lines

Behind enemy lines op tv

.
Behind enemy lines - Trailer