Behind enemy lines

Meest recente uitzending
Behind enemy lines
Datum
Vr 22 januari 2021
Tijd
22:00 tot 00:05
IMDb
6.4
Genre
Film
Jaar
2001
Acteurs
Owen Wilson, John Moore, John Thomas, Keith David, Gabriel Macht
Twitter hashtag
#behindenemylines
Deel-url
gids.tv/25739549

Behind Enemy Lines is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2001 onder regie van John Moore. Het basisgegeven van het verhaal is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar de plot is fictief. De film won een Taurus World Stunt Awards voor beste luchtstunts en werd genomineerd voor een Political Film Society Award.

De oorlog in Bosnië-Herzegovina is bijna voorbij, maar het Amerikaanse leger blijft aanwezig in de regio met een vliegdekschip. De missies van de piloten beperken zich echter tot eentonige verkenningsvluchten.

Gevechtspiloot Chris Burnett krijgt met zijn co-piloot Stackhouse de opdracht om te patrouilleren boven de veilige zone van het oorlogsgebied. Burnett kan zijn collega echter ompraten om af te wijken van hun koers en beelden te maken van vreemde troepenbewegingen op de grond.

De twee piloten worden er met afweergeschut onthaald en hun vliegtuig wordt geraakt. Ze slagen erin gebruik te maken van hun schietstoel, maar al snel staat Burnett er alleen voor want Stackhouse valt in handen van de vijandelijke troepen en hij wordt meteen geëxecuteerd.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/behind-enemy-lines

Meer op tv: F1 op tv , RKC Waalwijk op tv en NAC Breda op tv

Video