Bekijk de uitzending van Beethoven - Vioolconcert terug

Do 30 augustus 2018 | 21:20 Beethoven - Vioolconcert

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Beethoven - Vioolconcert gemist? Bekijk hier naar Beethoven - Vioolconcert gemist.

Beethoven - Vioolconcert

Datum
Do 30 augustus 2018
Tijd
21:20 tot 22:11
Zender
Brava
Genre
Muziekprogramma
Deel-url
gids.tv/20914246

De Isra?lische violist Itzhak Perlman is solist in een uitvoering van het Vioolconcert in D-groot, Op. 61 van Ludwig van Beethoven (1770-1827). Perlman wordt begeleid door de Berliner Philharmoniker onder leiding van Daniel Barenboim. Zelden zijn zulke illustere namen samengekomen om dit technische stuk te bedwingen.

Beethoven droeg het werk op aan zijn collega Franz Clement, een van de beste violisten van die tijd. Het werk ging in premi?re in 1806 in Wenen.

Het was in eerste instantie geen succes en werd in de daaropvolgende decennia weinig uitgevoerd. Dit veranderde in 1844, toen de toen 12-jarige Joseph Joachim het werk samen met de London Philharmonic Society onder leiding van Mendelssohn ten gehore bracht.

Het werk is tegenwoordig een van de belangrijkste werken binnen het klassieke vioolrepertoire en staat bekend om de vele verschillende versies van de cadenzas die zijn verschenen.

Beethoven - Vioolconcert op tv

.