Bekijk de uitzending van Bayern München - HSV terug

Vr 14 augustus 2015 | 19:30 Bayern München - HSV

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bayern München - HSV gemist? Bekijk hier naar Bayern München - HSV gemist.

Bayern München - HSV

Datum
Vr 14 augustus 2015
Tijd
19:30 tot 20:25
Zender
FOX
Genre
Live voetbal
Jaar
2015
Twitter hashtag
#BAYHSV
Deel-url
gids.tv/13889574

FOX doet vanavond live verslag van de openingswedstrijd van de Bundesliga tussen Bayern München en HSV. Om 19.30 is er een uitgebreide voorbeschouwing en om 20.30 uur trappen de teams af in de Allianz Arena.

VI.nl kijkt met Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben uit naar de start van de Bundesliga. Laatstgenoemde komt vrijdagavond al in actie tegen Hamburger SV.

Bayern München werd de afgelopen drie seizoenen kampioen en start tegen HSV, dat ternauwernood degradatie ontliep. Robben zag dat de concurrentie vooralsnog geen sterspelers heeft laten vertrekken. 'Ja. En weet je: daar ben ik blij mee', vertelt Robben in het AD. 'Want dat is een tweede wens: dat ook de goede spelers van andere clubs in de Bundesliga blijven.'

'Je kunt denken: Mats Hummels weg, Ilkay Gündogan weg of Marco Reus weg bij Dortmund of Kevin De Bruyne bij Wolfsburg, prima dat onze concurrenten dan worden verzwakt. Maar ik wil juist zo veel mogelijk tegenstand en een zo aantrekkelijk mogelijke competitie', vervolgt de 31-jarige aanvaller.

Het voetbal in Duitsland zit in de lift. 'Wat er momenteel aan geld in Engeland omgaat is ongelooflijk. Ze kopen alles wat ze kunnen krijgen. Sinds ik bij Bayern zit, heb ik die Bundesliga een heel positieve ontwikkeling zien doormaken. Het voetbal leeft. Het bruist. Ik wil niet dat het minder wordt.'

Huntelaar start de competitie zaterdag met een bezoek aan Werder Bremen. De 32-jarige spits is zeer te spreken over zijn nieuwe trainer André Breitenreiter, die Roberto Di Matteo opvolgde. 'Dit seizoen gaan we sowieso meer goals maken', belooft Huntelaar in De Telegraaf.

'We spelen nu aanvallender, in een ander systeem', vervolgt de spits. 'Op die manier word ik zelf ook meer in stelling gebracht. Met die zesde plaats waren we vorig jaar niet tevreden, maar de Bundesliga is een fantastische competitie. De concurrentie is enorm. Dat maakt het ook zo leuk.'

De live-uitzending op FOX komt voort uit het samenwerkingsverband tussen FOX International Channels (FIC) en DFL Deutsche Fussball Liga (DFL). De openingswedstrijd tussen Bayern Munchen en HSV wordt wereldwijd live uitgezonden op FOX Sports en is daarnaast ook te zien op FOX in Noord- en Zuid-Amerika, in meerdere landen in Azië, in Italië en uiteraard in Nederland.

Bayern München - HSV op tv

.
Promo: Bayern München - HSV