Bekijk de uitzending van Baardmannetjes terug

Vr 21 juli 2017 | 21:15 Baardmannetjes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Baardmannetjes gemist? Bekijk hier naar Baardmannetjes gemist.

Baardmannetjes

Datum
Vr 21 juli 2017
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Natuurmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#baardmannetjes
Uitzending gemist
Baardmannetjes gemist
Deel-url
gids.tv/18264934

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Natuurmagazine

Vanavond begint het vierde seizoen van het humoristische natuurprogramma Baardmannetjes, waarin de heren voor het eerst ook in de stad vogels spotten. ‘Baardmannetje’ Hans Dorrestijn (77) denkt dat dit seizoen wel eens de laatste zou kunnen zijn.

In de vorige reeksen doken Hans en vogelkenner Nico de Haan alleen Nederlandse natuurgebieden in, maar nu begeven ze zich ook binnen de bebouwde kom. Hans vermoedt dat deze nieuwe toevoeging wel eens het einde van Baardmannetjes kan betekenen: ‘‘Misschien stoppen ze hierna wel ermee, dat is wel vaker zo als er met de formule wordt gesleuteld’’, vertelt de schrijver in de Telegraaf.

Rail Away
Hans had gehoopt dat hij en Nico alleen in de natuur konden blijven, al is de nieuwe formule waarschijnlijk wel een succes: ‘‘Iedereen verzekert mij dat het eindproduct wederom geslaagd is. Maar als je kijkt naar een programma als Rail Away, daar is nog nooit iets aan veranderd en dat vind ik prima. Ik hou niet zo van dat gemorrel; never change a winning team."

Kraaien
De schrijver spot dus liever vogels in de natuur dan in de stad, want tussen de flora en fauna zijn vaak de meest bijzondere te vinden: "Ik zou liever uit de bebouwing weg zijn gebleven, dit is geen verbetering. Als je in de natuur op zoek gaat naar de slechtvalk en je vindt ’m niet, kom je nog tal van andere interessante vogels tegen. In de stad blijft het dan meestal beperkt tot duiven en kraaien en sta je aan het einde van de dag alsnog met lege handen.’’

Krakeenden
Gelukkig mochten de heren voor dit seizoen nog steeds in de natuur vertoeven: ‘‘In Rotterdam zagen we een opeenstapeling van bijzondere vogels bij een onooglijk plasje met wat omgevallen bomen, net buiten de stad. Krakeenden, blauwborstjes en baardmannetjes, waar we naar vernoemd zijn.’’

Vanavond Zwolle: In en rond de Overijsselse Hanzestad Zwolle gaan Nico en Hans op zoek naar de slechtvalk. Hans heeft zo zijn bedenkingen: is de stad wel de natuurlijke habitat voor deze imposante roofvogel en voelt Hans zichzelf eigenlijk wel op zijn gemak in de stad?

Baardmannetjes op tv

Rotterdam natuur zwolle duiven vogels schrijver omgevallen spotten slechtvalk kraaien haan hans dorrestijn nico de haan team telegraaf de telegraaf geslaagd.
Baardmannetjes in de Blauwe Kamer met Ron Martens

Meer uitzendingen van Baardmannetjes