AVRO Kunstuur

Meest recente uitzending
Datum
Zo 5 oktober 2014
Tijd
17:05 tot 18:05
Genre
Cultuurmagazine
Deel-url
gids.tv/12015119

Vanmiddag speciale aandacht voor mode in AVROTROS-programma Kunstuur. Steeds meer mode-ontwerpers keren zich af van de mode industrie. Geen mode voor het oog, maar mode als pleidooi. Als iedere zes maanden een nieuwe collectie van je wordt verwacht, hoe kan je dan als modeontwerper duurzaam werken?

Vanaf 11 oktober is het werk van ruim vijftig internationale modeontwerpers te zien in Museum Boijmans Van Beuningen waarbij kritiek op ons huidige modesysteem én de toekomst van de mode centraal staat. Onder deze ontwerpers het duo Viktor & Rolf, die een pleidooi houden voor onthaasting. Verder onder meer Nederlands talent Aliki van der Kruijs. Niet zij zelf maar de regen bepaalt het patroon van haar stof. En mode-experts José Teunissen en Voque hoofdredacteur Karin Swerink maken de balans op.

Kunstuur is hét tv-programma over beeldende kunst. Iedere zondag komen er kunstkenners aan het woord, museumgasten kijken met een frisse blik naar de nieuwste tentoonstellingen en aandacht voor hoogtepunten uit design, mode, fotografie en architectuur.

Meer op tv: Weekoverzicht op tv , TT Assen op tv en Spa-Francorchamps op tv