Bekijk de uitzending van Argos TV - Medialogica terug

Za 3 februari 2018 | 16:00 Argos TV - Medialogica

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Argos TV - Medialogica gemist? Bekijk hier naar Argos TV - Medialogica gemist.

Argos TV - Medialogica

Datum
Za 3 februari 2018
Tijd
16:00 tot 17:00
Zender
NPO 2 extra
Genre
Actualiteit, Informatief, Nieuws
Regisseur
Bart Nijpels
Twitter hashtag
#Medialogica
Deel-url
gids.tv/19626957

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.

Die wil in Nederland mensen met een Turkse achtergrond oproepen om bij het referendum vóór machtsuitbreiding van president Erdogan te stemmen. De minister komt toch en er breken rellen uit. 'Wij zijn hier de baas', opent De Telegraaf de volgende dag.

De tekst staat boven de foto van een man op de grond die gebeten wordt door een politiehond. De man, een geboren en getogen Nederlander van Turkse afkomst, raakt zwaargewond.

Medialogica blikt terug op de gebeurtenissen van 11 maart en onderzoekt het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd.

Argos TV - Medialogica op tv

Rellen president minister nederland turkije nederlander terugblik buitenlandse zaken erdogan referendum minister van buitenlandse zaken 11 maart kurt zwaargewond symbool oproepen nijpels foto president erdogan turkse telegraaf de telegraaf landingsrechten.