Bekijk de uitzending van Argos TV - Medialogica terug

Di 30 januari 2018 | 22:55 Argos TV - Medialogica

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Argos TV - Medialogica gemist? Bekijk hier naar Argos TV - Medialogica gemist.

Argos TV - Medialogica

Datum
Di 30 januari 2018
Tijd
22:55 tot 23:40
Zender
NPO 2
Genre
Mediadocumentaire
Jaar
2017
Regisseur
Erwin Otten
Twitter hashtag
#Medialogica
Uitzending gemist
Argos TV - Medialogica gemist
Deel-url
gids.tv/19524546

Aflevering 2 - Documentairereeks over de werking van de media: De Turkije-rel: Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool werd van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trok Nederland de landingsrechten van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken in. Die wilde in Nederland mensen met een Turkse achtergrond oproepen om bij het referendum vóór machtsuitbreiding van president Erdogan te stemmen. De minister kwam toch en er braken rellen uit. 'Wij zijn hier de baas', opende De Telegraaf de volgende dag. De tekst stond boven de foto van een man op de grond die gebeten wordt door een politiehond. De man, een geboren en getogen Nederlander van Turkse afkomst, raakte zwaargewond. 'Medialogica' blikt terug op de gebeurtenissen van 11 maart en onderzoekt het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd.

Argos TV - Medialogica op tv

Rellen president minister nederland turkije nederlander terugblik buitenlandse zaken erdogan referendum minister van buitenlandse zaken 11 maart kurt zwaargewond symbool oproepen foto president erdogan turkse telegraaf de telegraaf landingsrechten.