Bekijk de uitzending van Arena terug

Wo 15 oktober 2014 | 21:10 Arena

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Arena gemist? Bekijk hier naar Arena gemist.

Arena

Datum
Wo 15 oktober 2014
Tijd
21:10 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2014
Presentatie
Tijs van den Brink
Twitter hashtag
#arena
Uitzending gemist
Arena gemist
Deel-url
gids.tv/12074559

Het Openbaar Ministerie verdenkt Geert Wilders van het doen van strafbare uitspraken over Marokkanen. De kans is dus groot dat Wilders strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Is dat een goede zaak? Daarover vanavond een discussie in Arena.

Een proces tegen Wilders zou ervoor kunnen zorgen dat duidelijker wordt wat een politicus wel en niet mag zeggen. En het zou voor veel Marokkaanse Nederlanders een erkenning zijn voor hun gekrenkte gevoelens. Maar aan de andere kant is het de vraag of de rechter moet bepalen wat politici wel en niet mogen zeggen. Moet Wilders alle vrijheid krijgen om te zeggen wat hij wil, ook als dat kwetsend is voor Marokkanen?

Arena is een discussieprogramma over actuele maatschappelijke onderwerpen. Onder leiding van Tijs van den Brink gaan betrokkenen, ervaringsdeskundigen en verantwoordelijken het gesprek aan. De kijker kan via het tweede scherm en twitter meepraten.

Arena op tv

Openbaar ministerie discussie rechter vrijheid arena politicus politici geert wilders erkenning marokkanen kwetsend strafrechtelijk kijker scherm proces tijs van den brink twitter.
De veelbesproken speech van Wilders