Bekijk de uitzending van Annie M.G. Schmidt terug

Di 11 december 2018 | 21:15 Annie M.G. Schmidt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Annie M.G. Schmidt gemist? Bekijk hier naar Annie M.G. Schmidt gemist.

Annie M.G. Schmidt

Datum
Di 11 december 2018
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Reportage
Jaar
2018
Presentatie
Jonathan van Duijn, Clemens van der Grinten
Deel-url
gids.tv/21443128

In de derde aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt reist kleinzoon Jonathan reist af naar de Côte d'Azur, waar Annie in de jaren 60 met behulp van collega-vriend Wim Sonneveld een huisje laat bouwen in het pittoreske plaatsje Le Rouret.

Samen met Dick heeft Annie hier veel gelukkige jaren gekend. Weliswaar met een dubbel gevoel, omdat ze zich afgesneden voelde van Nederland wat haar vaak belemmerde in haar schrijfwerk.

In deze tijd wordt Annie gevraagd een musical te schrijven. Een heel nieuw fenomeen in Nederland. Haar eerste musical 'Heerlijk duurt het langst' met Conny Stuart als leading lady is een ongekend succes. Zo'n succes dat de ene na de andere musical volgt.

Jonathan van Duijn gaat in deze vierdelige serie op zoek naar het verhaal achter het werk van zijn oma; Annie M.G. Schmidt. Wie was het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide tot de belangrijkste verhalenvertelster van Nederland?

Annie M.G. Schmidt op tv

Nederland musical serie kleinzoon stuart conny stuart wim sonneveld reportage meisje schmidt tijd deze.