Angels & Demons

Meest recente uitzending
Angels & Demons
Datum
Zo 19 januari 2020
Tijd
20:00 tot 22:50
IMDb
6.7
Genre
Thriller
Jaar
2009
Regisseur
Ron Howard
Acteurs
Tom Hanks, Stellan Skarsgård, Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt, Ayelet Zurer
Twitter hashtag
#angelsanddemons
Deel-url
gids.tv/23645698

Angels & Demons is een Amerikaanse thriller uit het jaar 2009. Deze productie is geregisseerd door Ron Howard. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer.

Het zijn zware tijden in het Vaticaan. De paus is overleden en daarom moet er een nieuwe gekozen worden. De kardinalen staan op het punt het conclaaf in te gaan om zich te buigen over de vraag wie dan de nieuwe paus moet worden. Dan wordt bekend dat de vier kardinalen die de meeste kans maken opeens ontvoerd zijn. Ook blijkt er een levensgevaarlijke bom ergens in het Vaticaan verstopt te zijn, die de stad in puin zal leggen. Er wordt besloten Robert Langdon (Tom Hanks) bij de zaak te betrekken, aangezien er enkele mysterieuze aanwijzingen door de daders zijn achtergelaten. Langdon komt er al snel achter dat een oud en mysterieus genootschap, de Illuminati, verantwoordelijk is voor alle ellende. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Langdon in razend tempo alle aanwijzingen moet oplossen om de kardinalen en het Vaticaan te redden van de ondergang.

De filmmakers waren een maand in Rome waar ze draaiden op bekende locaties als Piazza del Popolo, Piazza Navona, Castel St. Angelo en buiten de barokke kerk Santa Susanna. Andere locaties werden nagebouwd op sets in Hollywood.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/angels-demons

Meer op tv: Nieuws op tv , Herhaling Op Tv op tv en Almere City op tv

Video