Bekijk de uitzending van Andere Tijden terug

Di 26 februari 2019 | 12:05 Andere Tijden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Andere Tijden gemist? Bekijk hier naar Andere Tijden gemist.

Andere Tijden

Datum
Di 26 februari 2019
Tijd
12:05 tot 12:35
Zender
BVN
Genre
Geschiedkundig magazine
Jaar
2018
Presentatie
Hans Goedkoop
Twitter hashtag
#anderetijden
Officiële Twitter
@anderetijden
Deel-url
gids.tv/21841101

Seizoen 20 - Aflevering 8 - Historisch reportagemagazine.

Bende van Nijvel.

In de jaren 80 zaaide de Bende van Nijvel dood en verderf in België. In een periode van drie jaar vielen bij 17 overvallen 28 doden en tientallen gewonden. De laatste en meest gewelddadige overval vond plaats op 9 november 1985. Bij een overval op een supermarkt van Delhaize in Aalst werden acht mensen in koelen bloede doodgeschoten. David van de Steen zag als negenjarige jongen voor zijn ogen zijn vader, moeder en zus vermoord werden op de parkeerplaats van de Delhaize. 'Niet schieten, dat is mijn papa!' Dat zijn de laatste woorden van zijn veertienjarige zus. In 'Andere Tijden' spreken overlevenden en nabestaanden over de overval, de gevolgen ervan op hun leven, het moeizame verloop van het onderzoek en de nazorg die de slachtoffers hebben gekregen.

Andere Tijden op tv

Overval belgië onderzoek overlevenden andere tijden supermarkt bende parkeerplaats goedkoop jaren 80 doodgeschoten bende van nijvel nijvel aalst historisch steen delhaize gewonden 1985 vermoord magazine dood hans goedkoop overvallen moeder vader seizoen mijn.

Meer uitzendingen van Andere Tijden