Bekijk de uitzending van Andere Tijden terug

Za 24 februari 2018 | 21:25 Andere Tijden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Andere Tijden gemist? Bekijk hier naar Andere Tijden gemist.

Andere Tijden

Datum
Za 24 februari 2018
Tijd
21:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Geschiedkundig magazine
Jaar
2018
Presentatie
Hans Goedkoop
Twitter hashtag
#anderetijden
Officiële Twitter
@anderetijden
Uitzending gemist
Andere Tijden gemist
Deel-url
gids.tv/19693624

In de jaren tachtig zaait de Bende van Nijvel dood en verderf in België. In een periode van drie jaar vielen bij zeventien overvallen 28 doden en tientallen gewonden. De laatste en meest gewelddadige overval vindt plaats op 9 november 1985. Bij een overval op een supermarkt van Delhaize in Aalst worden acht mensen in koelen bloede doodgeschoten.

David van de Steen ziet als negenjarige jongen voor zijn ogen zijn vader, moeder en zus vermoord worden op de parkeerplaats van de Delhaize. "Niet schieten, dat is mijn papa!" Dat zijn de laatste woorden van zijn veertienjarige zus. In Andere Tijden spreken overlevenden en nabestaanden over de overval, de gevolgen ervan op hun leven, het moeizame verloop van het onderzoek en de nazorg die de slachtoffers hebben gekregen.

Andere Tijden op tv

Overval belgië onderzoek overlevenden andere tijden supermarkt bende parkeerplaats goedkoop jaren 80 doodgeschoten bende van nijvel nijvel aalst historisch steen delhaize gewonden 1985 vermoord magazine dood hans goedkoop overvallen moeder vader seizoen.