Bekijk de uitzending van Andere Tijden Sport terug

Zo 5 mei 2019 | 23:15 Andere Tijden Sport

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Bekijk hier naar Andere Tijden Sport gemist.

Andere Tijden Sport

Datum
Zo 5 mei 2019
Tijd
23:15 tot 23:50
Zender
NPO 1
Genre
Sportreportage
Jaar
2019
Presentatie
Tom Egbers
Twitter hashtag
#anderetijdensport
Officiële Twitter
@anderetijdens
Uitzending gemist
Andere Tijden Sport gemist
Deel-url
gids.tv/22198851

Andere Tijden Sport gaat op deze 5 mei over de hoogtijdagen van het Joodse boksen.

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van Joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit Joodse boksers. In de arme Joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden.

De Joodse Ben Bril was een van de bekendste boksers. Al vijf jaar voordat het verplicht werd door de Duitse bezetter, bokste hij met een davidster op zijn broek. Om die er, uit trots over zijn afkomst, nooit meer af te halen. Hij overleefde kamp Westerbork en Bergen-Belsen, nadat hij was verraden door Sam Olij met wie hij in 1928 nog gebroederlijk in het olympisch team zat.

Bijna 75 jaar later duikt de 33-jarige Joodse profbokser Barry Groenteman in het verleden van de hoogtijdagen van het Joodse boksen en van zijn illustere voorganger Ben Bril.

Andere Tijden Sport op tv

Sport tweede wereldoorlog westerbork bril andere tijden tom egbers bergen-belsen wereldoorlog kamp andere tijden sport wijken boksen nazi's joodse groenteman 75 jaar verplicht team kamp westerbork trots seizoen deze ben bril.