Bekijk de uitzending van Andere Tijden Sport terug

Zo 13 januari 2019 | 22:05 Andere Tijden Sport

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Bekijk hier naar Andere Tijden Sport gemist.

Andere Tijden Sport

Datum
Zo 13 januari 2019
Tijd
22:05 tot 22:40
Zender
NPO 1
Genre
Sportreportage
Jaar
2019
Presentatie
Tom Egbers
Twitter hashtag
#anderetijdensport
Officiële Twitter
@anderetijdens
Uitzending gemist
Andere Tijden Sport gemist
Deel-url
gids.tv/21619549

Vanavond zendt Andere Tijden Sport de reportage 'Barbara de Loor: Eenzaam in Inzell' uit.

In 2005 wint schaatsster Barbara de Loor uit het niets goud op de 1000 meter van de WK afstanden in Inzell. Ze verslaat Anni Friesinger en Marianne Timmer. Op buitenijs. In de sneeuw.

Die gouden plak heeft een bijzondere voorgeschiedenis. In 1999 onderging ze een hartoperatie om hartritmestoornissen te verhelpen. Tijdens het EK in 2003 wordt ze verguisd omdat ze opgeeft na een rugblessure en Nederland een startplek verliest. Een jaar later slaat ze terug.

De Loor gaat schaatsen voor het team van haar idool Anni Friesinger. Ze verhuist naar Inzell. Ver weg van familie en vrienden. Ze vecht tegen eenzaamheid en tegen het individualistische topsportleven. Andere Tijden Sport over de oerhollandse schaatsster Barbara de Loor en haar strijd tegen eenzaamheid en uiteindelijk de ultieme beloning: eeuwige roem.

Lees meer over dit seizoen van Andere Tijden Sport op gids.tv/3508/andere-tijden-sport-2019.

Andere Tijden Sport op tv

Sport sneeuw nederland goud andere tijden schaatsen tom egbers andere tijden sport marianne timmer hartritmestoornissen anni friesinger eenzaamheid gouden vecht 1000 meter wk afstanden timmer barbara de loor inzell team reportage familie seizoen eenzaam terug.