Bekijk de uitzending van Andere Tijden Sport terug

Zo 10 juni 2018 | 22:15 Andere Tijden Sport

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Bekijk hier naar Andere Tijden Sport gemist.

Andere Tijden Sport

Datum
Zo 10 juni 2018
Tijd
22:15 tot 23:10
Zender
NPO 1
Genre
Geschiedkundig magazine
Jaar
2018
Presentatie
Tom Egbers
Twitter hashtag
#anderetijdensport
Officiële Twitter
@anderetijdens
Uitzending gemist
Andere Tijden Sport gemist
Deel-url
gids.tv/20373400

Wat was er gebeurd als Rob Rensenbrink tegen Argentinië niet tegen de paal had geschoten maar had gescoord? Was Nederland in 1978 dan echt wereldkampioen voetbal geworden?

Om die vraag te beantwoorden reist Andere Tijden Sport in een extra lange aflevering met oud-internationals Arie Haan en Ernie Brandts terug naar Argentinië. Zij zijn ervan overtuigd dat Oranje de wereldtitel nooit kon winnen omdat de militaire machthebbers het toernooi manipuleerden ten faveure van het thuisland.

De twee ontmoeten hun tegenstanders in de finale en praten met slachtoffers van het regime van Jorge Videla. Zijn de Argentijnen wel trots op deze wereldtitel? Wat wisten de Argentijnse spelers van de verschrikkingen die op dat moment plaatsvonden? Waarom applaudisseerden de 'dwaze moeders' voor de spelers van het Nederlands elftal?

Andere Tijden Sport op tv

Voetbal argentinië sport nederland oranje andere tijden tom egbers finale andere tijden sport videla jorge videla toernooi regime reizen wereldkampioen ernie brandts arie haan rob rensenbrink militaire jorge ernie haan magazine trots seizoen wereldtitel 1978.