Bekijk de uitzending van American Beauty terug

Za 16 november 2019 | 00:49 American Beauty

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van American Beauty gemist? Bekijk hier naar American Beauty gemist.

American Beauty

American Beauty
Datum
Za 16 november 2019
Tijd
00:49 tot 02:56
Zender
RTL 8
Genre
Tragikomedie
Jaar
1999
Regisseur
Sam Mendes
Acteurs
Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Mena Suvari, Wes Bentley
Twitter hashtag
#americanbeauty
Deel-url
gids.tv/23262053

American Beauty is een drama- en zwarte komedie uit het jaar 1999. Deze sterke film was het debuut voor voor regisseur Sam Mendes. De hoofdrollen worden vertolkt door de in opspraak geraakte topacteur kevin Spacey, Annette Bening en Thora Birch.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof Lester Burnham een perfect leventje leidt: een mooi huis, goede baan, mooie vrouw, en een leuke dochter. In werkelijkheid raakt Lester echter in een steeds diepere depressie: de relatie met z'n vrouw stelt weinig voor, met z'n dochter praat hij bijna nooit, en hij is z'n baan meer dan zat. Als hij in contact komt met z'n nieuwe buurjongen leert hij het leven weer waarderen: hij stopt met werken, wordt verliefd op een vriendin van z'n dochter, begint weer te blowen, en begint te trainen.

De film verkent thema's als liefde, vrijheid, zelfbevrijding, familie en de Amerikaanse droom op een briljante wijze. Deze film won uiteindelijk 5 Academy Awards, waaronder die van "Beste Film".

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/american-beauty

American Beauty op tv

Vrouw film vrijheid thora regisseur liefde dochter awards debuut bentley academy awards komedie relatie droom opspraak streamen trainen kevin spacey mena suvari werken contact american beauty familie zwarte baan blowen deze.
American Beauty - Trailer