Bekijk de uitzending van Altijd Wat terug

Di 17 april 2012 | 21:05 Altijd Wat

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Altijd Wat gemist? Bekijk hier naar Altijd Wat gemist.

Altijd Wat

Datum
Di 17 april 2012
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Opinieprogramma
Presentatie
Ghislaine Plag
Twitter hashtag
#altijdwat
Officiële Twitter
@altijdwatncrv
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Altijd Wat gemist
Deel-url
gids.tv/7451526

Vanavond in Altijd wat:

- Drie portretten van kinderen in Oeganda
Stop maar met ontwikkelingshulp. Je hoort het steeds vaker. Maar wat betekent dat bijvoorbeeld voor kinderen in Oeganda die van hulp afhankelijk zijn? In de Week van het Kind, een actie van de samenwerkende kinderhulporganisaties, portretteert Altijd Wat drie kinderen in Kigungu, Oeganda. Aidah van 10, Kenneth van 13 en Josef van 14 jaar. Alle drie komen ze uit gebroken gezinnen en worden ze op lokaal niveau ondersteund.

- Wie is de baas over jouw identiteit?
In de rubriek Feit of Fictie de vraag: ben je nog wel de baas over je eigen identiteit? De digitale schaduw die we met zijn allen achterlaten op het internet wordt steeds groter. Facebook, e-mail, Google, Twitter, online bankgegevens, medische gegevens, pensioenfondsen... Iedere Nederlander komt inmiddels voor in gemiddeld 1500 verschillende databestanden en dagelijks worden privé gegevens van anderhalf miljard internetgebruikers verzameld, gekoppeld, bewerkt en verkocht.

- Het gesprek: Tunesië na de Arabische Revolutie
Het gesprek van deze week komt vanuit het land waar de Arabische Revolutie vorig jaar begon: Tunesië. De EU-gezant in dat land, de Nederlander Ad Koetsenruijter zat er middenin. Hij blikt terug en vooruit op de ontwikkelingen in het land waar de dictator verdween maar de orthodoxe islam oprukt.

- Animatie: 400 jaar haat-liefde verhouding Nederland en Turkije
Dinsdag begint het staatsbezoek aan ons land van de Turkse president Gül. Aanleiding is de viering van 400 jaar betrekkingen van Nederland met Turkije. In de Altijd Wat Wijzer aandacht voor een bijzondere haat-liefde verhouding die ooit begon met een tulp.

- Column: Rob Wijnberg introduceert mediareductie
Rob Wijnberg reageert in zijn column op het optreden van John Leerdam bij Giel op 3FM. Wij onthouden politici aan die ene uitglijder die ze maken, omdat het eindeloos wordt herhaald in de media. Rob noemt dit mediareductie.

Altijd Wat op tv

.
Vanavond in Altijd Wat