Bekijk de uitzending van Alles voor de koers terug

Do 9 februari 2017 | 20:40 Alles voor de koers

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Alles voor de koers gemist? Bekijk hier naar Alles voor de koers gemist.

Alles voor de koers

Datum
Do 9 februari 2017
Tijd
20:40 tot 21:15
Zender
Eén
Genre
Sportdocumentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#allesvoordekoers
Deel-url
gids.tv/17227042

Waar de sportverslaggeving ophoudt, start het verhaal van de vijfdelige docureeks Alles voor de koers. Een jaar lang vertoefden de makers tussen Tom Boonen en zijn ploeggenoten om het leven achter de schermen van de wielerploeg Etixx - Quick-Step, recent omgedoopt tot Quick-Step Floors Cycling Team, te registreren. Renners en personeel werken zich elke dag uit de naad om hun titel van meest succesvolle wielerformatie ter wereld te behouden. Alles voor de koers houdt halt bij de verschillende hoogtes en laagtes die de mannen van CEO Patrick Lefevere ervaren; vanaf de eerste ploegstage tot en met het WK Wielrennen in Qatar.

Een van de sterkhouders is nog altijd Tom Boonen, de wereldkampioen uit 2005. Hij is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner: ”Ik denk dat ik een beetje het gezicht geworden ben van de ploeg, al heel lang geleden en dat altijd gebleven ben. Dat is bijna uniek. Er zijn heel weinig renners die hun hele carrière voor dezelfde ploeg rijden, die kan je op één hand tellen.”

Productiehuis Woestijnvis volgde vanaf begin januari 2016 een jaar lang de avonturen van Tom Boonen, Julian Alaphilippe, Marcel Kittel en co van dichtbij. Met beelden van in de koers, van in de volgwagen maar ook van in de hermetisch afgesloten ploegbus of in het rennershotel. De makers waren erbij op momenten en plekken waar geen andere camera’s toegelaten waren.


De serie begint tijdens het voorjaar. Op dat moment zijn alle ogen gericht op Etixx - Quick-Step. De ploeg heeft de reputatie de beste te zijn in de klassiekers die in deze periode plaatsvinden. Superster Tom Boonen is het speerpunt van een ploeg die zoveel aandacht krijgt dat ze de grens tussen Hollywood en Vlaanderen soms doet vervagen.

Terwijl Boonen aan het begin van het seizoen nog revalideert van een zware blessure, slaat de rest van het team niet meteen een grote vis aan de haak. De druk van de buitenwereld is immens. Vlaanderen begint te twijfelen aan de capaciteiten van 'zijn' Tom Boonen. De ploeg sluit de rangen en gaat Parijs-Roubaix tegemoet met een enorme honger, voldoende om elke kasseisteen op te vreten.

Alles voor de koers op tv

.