Onderwerpen in Aida aan zee

Bekijk de uitzending van Aida aan zee terug

Za 15 juni 2019 | 21:05 Aida aan zee

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Aida aan zee gemist? Bekijk hier naar Aida aan zee gemist.

Aida aan zee

Datum
Za 15 juni 2019
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Floris Kortie
Deel-url
gids.tv/22432879

Floris Kortie neemt de kijker mee naar het Scheveningse strand, voor de spectaculaire opening van Festival Classique met de strandopera Aida aan Zee.

Het festival brengt voor deze voorstelling meer dan 350 musici en dansers op de been. In het programma worden livebeelden uitgezonden en verder zijn achtergronden en een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen te zien.

Speciaal voor de gelegenheid is een 300-koppig community-koor opgericht, dat samen met de zangers van Theaterkoor Dario Fo de koorpartijen voor zijn rekening zal nemen. De zangers worden begeleid door een twaalfmans-orkest, bestaande uit een klassiek ensemble aangevuld met moderne instrumenten.

Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer sopraan Kelly God, mezzosopraan Lien Haegeman en tenor Marcel Reijans.

Aida aan zee op tv

Opening live klassiek documentaire strand voorbereidingen festival achter de schermen voorstelling musici instrumenten sopraan kijker zangers schermen kelly marcel reijans reportage floris kortie kijken deze.