Bekijk de uitzending van Afscheid bisschop Wiertz terug

Za 9 december 2017 | 10:00 Afscheid bisschop Wiertz

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Afscheid bisschop Wiertz gemist? Bekijk hier naar Afscheid bisschop Wiertz gemist.

Afscheid bisschop Wiertz

Datum
Za 9 december 2017
Tijd
10:00 tot 12:44
Zender
L1 TV
Deel-url
gids.tv/19256785

Met de viering neemt Wiertz, die een week eerder 75 wordt, na ruim 24 jaar afscheid. De mis in de Sint-Christoffelkathedraal wordt bijgewoond door staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken, gouverneur Theo Bovens en enkele Kamerleden en oud-ministers.

De mis wordt opgedragen door kardinaal Wim Eijk, de aartsbisschop van Utrecht. De viering wordt voorafgegaan door een korte processie vanaf het kantoor van het bisdom aan de Swalmerstraat naar de kathedraal.

Leden van diverse Limburgse schutterijen begeleiden de stoet.| Wiertz liet onlangs weten dat hij de paus om ontslag heeft gevraagd. Vanwege zijn slechte ogen kan hij zijn werk niet meer doen, schreef de bisschop aan de Limburgse parochies.

Afscheid bisschop Wiertz op tv

Staatssecretaris utrecht bisschop binnenlandse zaken ontslag afscheid paus processie viering kathedraal kantoor aartsbisschop raymond knops wim eijk kardinaal gouverneur theo.