Bekijk de uitzending van Africa terug

Di 26 februari 2013 | 20:35 Africa

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Africa gemist? Bekijk hier naar Africa gemist.

Africa

Datum
Di 26 februari 2013
Tijd
20:35 tot 21:30
Zender
NPO 1
Twitter hashtag
#africa
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8812340

Aflevering: Congo (3)

Het Congo-regenwoud bedekt het hart van Afrika; het is een dynamische, enerverende habitat die wemelt van het leven. Van de rijk bevolkte kern van het bos tot de weidsheid van de Atlantische Oceaan draait alles hier om het bemachtigen van een eigen plekje in een overbevolkte wereld.

Chimpansees stelen honing van vlijtige groefbijen door hun nest met een grote stok stuk te slaan. De schichtige kaalkopkraai staat symbool voor alles wat oud en mysterieus is aan het regenwoud - hun kale schedel lijkt van marsepein en hun kuikens zijn net bizarre, schriele dinosauriërs.

Als het donker wordt, verandert de sfeer. Met behulp van specialistische technologie ontdekken we een landschap dat licht geeft in het donker.

Nietige kikkertjes gaan elkaar met kung-fu-bewegingen te lijf en verbergen vervolgens hun kostbare eitjes in opgevouwen grassprieten. Grote kuddes olifanten verzamelen zich op een mysterieuze ontmoetingsplek om ongezien in het donker samen te zijn.

De kolossale, drie ton wegende, bullen laten in het heetst van de strijd de grond trillen en rukken her en der bomen om, terwijl andere dieren haastig een goed heenkomen zoeken. Hoe sterk je tegenstander ook is, hier in de Congo moet je voor jezelf en je eigen plekje opkomen.

Africa op tv

Dieren honing nest rijk olifanten technologie oceaan atlantische oceaan donker congo regenwoud tegenstander schedel kuikens trillen landschap symbool africa chimpansees hart.
Vanavond in Africa: Congo