Bekijk de uitzending van Achter het scherm terug

Wo 12 oktober 2011 | 20:25 Achter het scherm

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Achter het scherm gemist? Bekijk hier naar Achter het scherm gemist.

Achter het scherm

Datum
Wo 12 oktober 2011
Tijd
20:25 tot 20:50
Zender
NPO 2
Genre
Serie reportages
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6535402

Wat is nieuws? Hoe wordt nieuws gemaakt? Is nieuws bij de publieke omroep anders dan bij de commerciëlen? Regisseur Tonko Dop neemt de kijkers mee achter de schermen bij het NOS Journaal. Daar is dagelijks een leger van 400 man bezig voor de televisie, het nieuws te verslaan. Elke dag is weer een strijd om secondes, een strijd op leven en dood en en een strijd om de uitzending te halen.

Achter Het Scherm is een serie reportages naar aanleiding van het zestigjarig jubileum van de televisie in Nederland. Televisiemakers schromen er niet voor terug in andermans leven binnen te dringen.

De rollen worden omgedraaid: de kijker krijgt nu eens de kans een blik in de keuken van de makers te werpen. Tonko Dop volgde bekende en onbekende makers van zeven Nederlandse toptitels: Het Journaal, Studio Sport, De Reünie, Pauw en Witteman, X-Factor, Flikken Maastricht en Sesamstraat.

De serie geeft een beeld van alle dynamiek en hectiek achter de schermen. Makers komen aan het woord over het geheim van een goed programma, over hun kijkers, over hun invloed op de samenleving, maar over ook hun eigen dilemma's en emoties.

Achter het scherm op tv

Sport leger jubileum maastricht nederland uitzending nos journaal televisie geheim regisseur journaal omroep publieke omroep reünie sesamstraat achter de schermen keuken pauw en witteman serie samenleving studio sport flikken maastricht flikken emoties kijker scherm schermen dood.
Achter de schermen bij Philip Freriks’ laatste journaal