Bekijk de uitzending van Achter het scherm terug

Wo 21 september 2011 | 20:25 Achter het scherm

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Achter het scherm gemist? Bekijk hier naar Achter het scherm gemist.

Achter het scherm

Datum
Wo 21 september 2011
Tijd
20:25 tot 20:50
Zender
NPO 2
Genre
Serie reportages
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6425715

Vanavond in Achter het Scherm: Flikken Maastricht.

Vanaf 2007 is Flikken Maastricht van de TROS op de Nederlandse televisie te zien. Net als het succesvolle Vlaamse origineel Flikken Gent speelt de serie zich nu eens niet af in Amsterdam of Rotterdam, maar in de onderwereld buiten de randstad. Misschien maakt dat Flikken Maastricht tot een net iets andere dramaserie dan andere.

Televisie als dramapodium. In Achter het Scherm volgen we het hele traject: van idee tot papier tot beeld. We zien niet alleen de acteurs maar ook de scriptschrijvers, regisseur en vele anderen die meewerken aan de serie.

Hoe vinden ze de perfecte locatie? Welke rol speelt de Maastrichtse politie bij de serie? De productieleiding komt soms voor moeilijke keuzes te staan, want wat gebeurt er als dingen misgaan op de set en het budget op is?

Achter het Scherm bestaat uit een serie reportages naar aanleiding van het zestigjarig jubileum van de televisie in Nederland. Televisiemakers schromen er niet voor terug in andermans leven binnen te dringen.

De rollen worden omgedraaid: de kijker krijgt nu eens de kans een blik in de keuken van de makers te werpen. Tonko Dop volgde bekende en onbekende makers van zeven Nederlandse toptitels: Het Journaal, Studio Sport, De Reünie, Pauw en Witteman, X-Factor, Flikken Maastricht en Sesamstraat.

De serie geeft een beeld van alle dynamiek en hectiek achter de schermen. Makers komen aan het woord over het geheim van een goed programma, over hun kijkers, over hun invloed op de samenleving, maar over ook hun eigen dilemma's en emoties.

Achter het scherm op tv

Amsterdam rotterdam sport politie jubileum maastricht nederland randstad budget gent televisie geheim regisseur journaal reünie sesamstraat achter de schermen keuken pauw en witteman serie dramaserie papier samenleving studio sport onderwereld flikken maastricht flikken emoties kijker tros scherm 2007 schermen.
Bekijk een rondleiding backstage bij Flikken Maastricht door Victor Reinier