Bekijk de uitzending van Achter het scherm terug

Wo 7 september 2011 | 20:25 Achter het scherm

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Achter het scherm gemist? Bekijk hier naar Achter het scherm gemist.

Achter het scherm

Datum
Wo 7 september 2011
Tijd
20:25 tot 20:50
Zender
NPO 2
Genre
Serie reportages
Presentatie
Tonko Dop
Twitter hashtag
#AchterHetScherm
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6358545

Serie reportages naar aanleiding van het zestigjarig jubileum van de televisie in Nederland. Televisiemakers schromen er niet voor terug in andermans leven binnen te dringen.

De rollen worden omgedraaid: de kijker krijgt nu eens de kans een blik in de keuken van de makers te werpen. Tonko Dop volgde bekende en onbekende makers van zeven Nederlandse toptitels: Het Journaal, Studio Sport, De Reünie, Pauw en Witteman, X-Factor, Flikken Maastricht en Sesamstraat.

De serie geeft een beeld van alle dynamiek en hectiek achter de schermen. Makers komen aan het woord over het geheim van een goed programma, over hun kijkers, over hun invloed op de samenleving, maar over ook hun eigen dilemma's en emoties.

Achter het Scherm wordt uitgezonden in het kader van 60 jaar televisie in Nederland.

In deze eerste aflevering:

Studio Sport - Een goed sportprogramma maken is topsport. Tweehonderd mannen en vrouwen zijn betrokken bij de productie van Studio Sport van de NOS. Journalistiek en technisch betekent dat hard maar vooral ook slim werken om alle sport in de huiskamer te krijgen. Televisie als stadion.

Het programma volgt makers en presentatoren van Studio Sport op een hectische dag: we zien de registraties van de marathon van Rotterdam, de wielerklassieker Parijs-Roubaix, het EK turnen en natuurlijk de wedstrijden van de voetbalcompetitie die hun ontknoping naderden.

We zien de ploegen die uitzwermen en presentatoren ter plekke, zien hoe alle beelden in Hilversum binnenkomen en we volgen Tom Egbers die zich voorbereidt op de uitzending van 's avonds zeven uur.

Achter het scherm op tv

Vrouwen rotterdam sport parijs-roubaix hilversum marathon jubileum maastricht marathon van rotterdam nederland ek turnen turnen uitzending tom egbers productie televisie geheim stadion journaal reünie sesamstraat topsport achter de schermen keuken pauw en witteman serie samenleving 60 jaar studio sport flikken maastricht flikken journalistiek emoties kijker scherm registraties schermen werken de marathon.