Bekijk de uitzending van Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow terug

Zo 14 oktober 2018 | 21:00 Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow gemist? Bekijk hier naar Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow gemist.

Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow

Datum
Zo 14 oktober 2018
Tijd
21:00 tot 23:00
Zender
Discovery Channel
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/21108812

Deze maand is het zestig jaar geleden dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA werd opgericht. Het was de tijd waarin ons heelal voor het eerst echt ontdekt werd met de allereerste ruimtemissies, eerst onbemand en later bemand. Grote stappen werden er daarna door NASA gezet. Niet alleen letterlijk op de maan, maar ook figuurlijk daarbuiten.

In de documentaire Above and Beyond: NASA's Journey To Tomorrow worden de successen van NASA van de afgelopen zes decennia in beeld gebracht, plus de plannen voor de toekomst. Van de landingen op Mars tot de reizen naar de randen van ons zonnestelsel.

Maar NASA richt zijn vizier niet alleen naar boven, maar bekommert zich ook om onze eigen aarde. Vanuit de ruimte waakt het over kwetsbare gebieden als Antarctica en de Great Barrier Reef en monitort het de zeespiegelstijging van de Atlantische Oceaan en de watertemperaturen van de Golf van Mexico. Want vooralsnog is de aarde de enige planeet waarvan we zeker weten dat er leven mogelijk is. En dat willen we natuurlijk graag zo houden.

Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow op tv

Golf mexico ruimte planeet mars documentaire maan onbemand nasa ruimtevaartorganisatie heelal oceaan atlantische oceaan reizen aarde antarctica 60 jaar great barrier reef golf van mexico missies bemand plannen tijd zeespiegelstijging.
Above And Beyond: NASA's Journey To Tomorrow - Trailer