Bekijk de uitzending van A Stranger Came to Town terug

Wo 18 april 2018 | 23:00 A Stranger Came to Town IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van A Stranger Came to Town gemist? Bekijk hier naar A Stranger Came to Town gemist.

A Stranger Came to Town

Datum
Wo 18 april 2018
Tijd
23:00 tot 00:05
Zender
NPO 2
IMDb
8.0
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Thomas Vroege
Twitter hashtag
#astrangercametotown
Deel-url
gids.tv/20033976

Vier inwoners van het verwoeste Aleppo, ooit doodgewone Syriërs. Allemaal maken ze de gruwelijke oorlog van dichtbij mee en documenteren zij wat ze zien. Over één ding zijn ze het eens: De Syrische revolutie is geen simpel verhaal van goed en kwaad. Ze geloven in de revolutie en verzetten ze zich vol geestdrift tegen het regime van Assad. Om vervolgens te ontdekken hoe anderen met de opstand aan de haal gingen, wereldleiders zo goed als religieuze fanaten. Beelden van een stad in puin worden ondersteund door een klaagzang van treurende vrouwenstemmen. Zij bezingen de tragedie van de revolutie en de oorlog.

A stranger came to town geeft een indringend inzicht in de verloren dromen van mannen die geloofden in een nieuwe lente voor Syrië, maar die bedrogen uitkwamen.

Nahel organiseerde de eerste ondergrondse protesten in Aleppo. Ahmed sloot zich aan bij het Vrije Syrische Leger, nadat hij was gevlucht voor zijn militaire dienst in het leger van Assad. Ferhad ervaart klachten die lijken op een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Alle drie ontvluchtten hals over kop het land. De enige van hen die in Aleppo achterbleef -Issa - is dagelijks getuige van gewapende conflicten onder zijn keukenraam. De frontlinie van strijdende milities bevindt zich in zijn straat. Vanachter zijn keukenraam ontwikkelt Issa een heel eigen kijk op de rol van onderdrukkers en van 'vrijheidsstrijders'.

A Stranger Came to Town op tv

Leger oorlog protesten revolutie lente assad documentaire milities aleppo sloot opstand wereldleiders het vrije syrische leger regime vrije syrische leger militaire gevlucht kwaad puin inwoners ahmed frontlinie conflicten straat dienst stad dagelijks.
A Stranger Came to Town - Trailer