A Knight's Tale

A Knight's Tale
Datum
Za 20 juli 2019
Tijd
23:21 tot 02:13
Zender
RTL 8
IMDb
6.9
Genre
Avonturenfilm
Jaar
2001
Regisseur
Brian Helgeland
Acteurs
Heath Ledger, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon, Paul Bettany, Laura Fraser
Twitter hashtag
#aknightstale
Deel-url
gids.tv/22606857

A Knight's Tale is een Amerikaanse actie- en avonturenfilm uit het jaar 2001. Met Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon in de hoofdrol. Deze productie heeft onder andere de muziek van Queen's We Will Rock You en David Bowie's Golden Years.

William is een jonge schildknaap die heel behendig is in steekspelen. Wanneer zijn meester plots sterft, besluit William met zijn kameraden Roland en Wat de wijde wereld in te trekken. Onderweg maken ze kennis met de onbekende schrijver Geoffrey Chaucer. William kan hem ervan overtuigen om stamboomdocumenten te vervalsen en hem tot ridder te benoemen. Met zijn gloednieuwe identiteit op zak, besluit William om die ridderstitel ook alle eer aan te doen en zijn kansen te wagen in een gerenommeerde, landelijke competitie. Dit is een doorn in het oog van ridder Adhemar. Wanneer William verliefd wordt op een schone jonkvrouw die voor Adhemar is bestemd, ontstaan er moeilijkheden.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/a-knights-tale

A Knight's Tale op tv

Muziek productie film doorn schrijver rock competitie golden meester vervalsen queen's identiteit schone streamen ridder laura heath ledger rufus sewell shannyn sossamon kansen deze.
A Knight's Tale - Trailer

Meer uitzendingen van A Knight's Tale