Bekijk de uitzending van 80 Jaar oorlog terug

Vr 9 november 2018 | 21:05 80 Jaar oorlog

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 80 Jaar oorlog gemist? Bekijk hier naar 80 Jaar oorlog gemist.

80 Jaar oorlog

Datum
Vr 9 november 2018
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#80jaaroorlog
Deel-url
gids.tv/21260374

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Documentairereeks over de Tachtigjarige Oorlog.

Vrede.

Zolang Holland voor de oorlog wil betalen, kan Frederik Hendrik met zijn strijd voortgaan. De oorlog wordt zelfs uitgebreid met een internationale tak die handelsbelangen en militaire strijd listig combineert: de West-Indische Compagnie. Met name de veroveringen in Brazilië spreken tot de verbeelding van de Hollandse burgers die de ontwikkelingen daar op de voet volgen. Maar er komen scheuren in het fundament als de WIC minder succesvol blijkt dan gehoopt. En ook de grote wens van Frederik Hendrik om Antwerpen te veroveren kan niet op bijval rekenen. Amsterdamse kooplieden zien in Antwerpen een concurrent en houden die stad liever buiten de deur. Een bondgenootschap met Frankrijk kan de droom van Frederik Hendrik, de verovering van Antwerpen, ook niet inlossen. De tijd is eindelijk rijp voor vrede.

80 Jaar oorlog op tv

Frankrijk oorlog antwerpen brazilië rekenen documentaire burgers succesvol frederik holland 80 jaar militaire fundament militaire strijd scheuren droom vrede verovering wens stad seizoen internationale tijd.