Bekijk de uitzending van 2Doc: Waterlijken terug

Ma 18 september 2017 | 00:10 2Doc: Waterlijken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 2Doc: Waterlijken gemist? Bekijk hier naar 2Doc: Waterlijken gemist.

2Doc: Waterlijken

Datum
Ma 18 september 2017
Tijd
00:10 tot 01:00
Zender
BVN
Genre
Documentaire
Regisseur
Nelleke Koop
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/18707130

Uit de grote rivieren die vanuit Duitsland ons land binnenstromen worden jaarlijks tientallen lijken geborgen door de waterpolitie. Documentairemaakster Nelleke Koop volgt de mensen die betrokken zijn bij de zoektocht naar het verhaal van deze waterlijken.

We kijken mee met de waterpolitie die het lichaam bergt, de technisch rechercheur die het onderzoek leidt, de schouwarts die het eerste onderzoek doet, de forensisch arts die middels sectie op het lichaam de doodsoorzaak vaststelt en de obductie-assistenten die het lichaam verzorgen als alle onderzoeken zijn afgerond. Langzaamaan geven ze het lichaam zijn verhaal en hiermee zijn identiteit en waardigheid terug.

Meestal betreft het beschadigde lichamen zonder identiteit. Vaak is er sprake van een onnatuurlijke dood als gevolg van moord, zelfmoord of een ongeval.

Een film over de vergankelijkheid van het leven en over de kostbaarheid van het menselijk lichaam én de menselijke identiteit.

2Doc: Waterlijken op tv

.