Docu: The Prophet and the Space Aliens

Docu: The Prophet and the Space Aliens
Datum
Do 6 mei 2021
Tijd
23:35 tot 01:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Yoav Shamir
Deel-url
gids.tv/26288440

Na een vermeende ontmoeting met buitenaardse wezens wordt Raël grondlegger en leider van 's werelds grootste ufo-religie.

Religie en geloof
Het verhaal van Raël en zijn ambitieuze pogingen om nieuwe gebieden te betreden op zoek naar loyale volgelingen, werpt licht op de vele thema's en vragen die religie en geloof blootleggen. Wat is het verschil tussen een sekte en een religie?

Moeite
Waarom accepteren we het Bijbelse verhaal van een man die een conversatie heeft met een brandende struik wél en hebben we meer moeite met het verhaal van een man die een voorspelling ontvangt van buitenaardse wezens?

Zoektocht
Yoav Shamir vraagt vooraanstaand godsdiensthistoricus, professor Daniel Boyarin, om zijn mentor te zijn. De zoektocht brengt hem van het prachtige huis van Raël in Okinawa naar diens slaperige geboorteplaats in Frankrijk, van het 'plezierziekenhuis' van de Raëlianen in Burkina Faso naar de groeiende Raëliaanse gemeenschappen in Azië, Europa en Noord-Amerika.Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Docu: The Prophet and the Space Aliens op tv

.

Meer uitzendingen van Docu: The Prophet and the Space Aliens