Bekijk de uitzending van Docu: King of the Cruise terug

Ma 25 mei 2020 | 20:25 Docu: King of the Cruise

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: King of the Cruise gemist? Bekijk hier naar Docu: King of the Cruise gemist.

Docu: King of the Cruise

Datum
Ma 25 mei 2020
Tijd
20:25 tot 21:30
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire, Reizen
Acteurs
Sophie Dros
Deel-url
gids.tv/24412742

In de documentaire King of the Cruise volgt documentairemaakster Sophie Dros de rijke en extravagante Schotse Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne tijdens één van zijn decadente vakantiecruises.

Hardwerkend personeel
De rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruiseschepen. Hij wordt omgeven door luxe en welvaart en wordt 24/7 bediend door het hardwerkende personeel. Deze drijvende micro-gemeenschap is aantrekkelijk voor sommigen, maar afstotelijk voor anderen.

Verlangen
Op het eerste gezicht lijkt hij een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij in zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt en ontdekt de documentaire iets groters: een menselijk verlangen naar erkenning en zichtbaarheid.

Eenzaamheid
Het leven op luxe cruiseschepen is voor de meeste mensen een wereld waar ze zich van alles bij kunnen voorstellen maar die ze nooit zelf zullen beleven. King of the Cruise biedt een inkijkje in deze wereld. Overal op het schip worden mensen vermaakt en toch dringt het gevoel van eenzaamheid zich onverbiddelijk op.

Docu: King of the Cruise op tv

.