Bekijk de uitzending van 2Doc IDFA Primeur: One Child Nation terug

Di 26 november 2019 | 20:25 2Doc IDFA Primeur: One Child Nation

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 2Doc IDFA Primeur: One Child Nation gemist? Bekijk hier naar 2Doc IDFA Primeur: One Child Nation gemist.

2Doc IDFA Primeur: One Child Nation

Datum
Di 26 november 2019
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Nanfu Wang, Jialing Zhang
Deel-url
gids.tv/23341010

De eenkindpolitiek in China, de extreme bevolkingsbeperkende maatregel waardoor echtparen niet meer dan één kind mochten krijgen, is in 2015 afgeschaft, maar de verwerking van de wrede manier waarop die maatregel werd gehandhaafd begint nu pas.

Schokkend
Documentairemakers Nanfu Wang en Jialing Zhang onderzoeken de gevolgen van dit verwoestende, sociale experiment en ze ontdekken de ene schokkende mensenrechtenschending na de andere: baby's die te vondeling worden gelegd, gedwongen sterilisatie, abortussen en zelfs ontvoeringen door de regering.

Eigen ervaringen
Wang graaft ook dapper in haar persoonlijke leven en verweeft haar eigen ervaringen als jonge moeder en de verhalen van haar familieleden met oud propagandamateriaal en getuigenissen van zowel slachtoffers als daders. Zo ontstaat een onthullend en indringend beeld van deze angstaanjagende, unieke periode in de menselijke beschaving.

2Doc IDFA Primeur: One Child Nation op tv

China daders regering documentaire ontvoeringen experiment vondeling baby's eenkindpolitiek idfa familieleden dapper sterilisatie zhang schokkend wang moeder 2doc verwerking deze gedwongen.