Bekijk de uitzending van Docu: How to steal a country terug

Ma 17 augustus 2020 | 22:05 Docu: How to steal a country

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: How to steal a country gemist? Bekijk hier naar Docu: How to steal a country gemist.

Docu: How to steal a country

Datum
Ma 17 augustus 2020
Tijd
22:05 tot 23:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Rehad Desai
Deel-url
gids.tv/24889035

In de documentaire 'How to Steal a Country' wordt gereconstrueerd hoe de #Gupta-leaks tot stand kwamen. Hierin bewezen onderzoeksjournalisten namelijk dat de Zuid-Afrikaanse overheid in feite niet meer in de handen van oud-president Jacob Zuma lag, maar in die van de rijke, Indiase Gupta-familie.

Corruptie
De Indiase familie Gupta wist met hulp van politieke connecties, de opbrengsten van heel Zuid-Afrika toe te eigenen. Deze grove vorm van corruptie vormde een fundamentele bedreiging voor de jonge, prille democratie in Zuid-Afrika.

Onderzoeksjournalisten
In How to Steal a Country reconstrueren regisseurs Rehad Desai en Mark Kaplan samen met onderzoeksjournalisten, politici en mensenrechtenactivisten hoe zij langzaam maar zeker op het spoor van deze grootschalige corruptie kwamen.

Belangenverstrengeling
De documentaire geeft niet alleen een ontluisterend beeld van de recente geschiedenis van Zuid-Afrika, maar het laat ook zien dat de wereldwijde trend van steeds verdere belangenverstrengeling tussen bedrijfsleven en overheid een bedreiging kan vormen voor de democratie.

Docu: How to steal a country op tv

.