Bekijk de uitzending van 2Doc: God loves Uganda terug

Vr 3 augustus 2018 | 21:55 2Doc: God loves Uganda

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 2Doc: God loves Uganda gemist? Bekijk hier naar 2Doc: God loves Uganda gemist.

2Doc: God loves Uganda

Datum
Vr 3 augustus 2018
Tijd
21:55 tot 22:45
Zender
NPO 2 extra
Genre
Documentaire
Jaar
2013
Deel-url
gids.tv/20756315

Voor Amerikaanse evangelisten van de International House of Prayer (IHOP) staat Oeganda gelijk aan 'Ground Zero' en biedt het jonge land de mogelijkheid om de gehele populatie te onderwerpen aan de eigen radicale levensvisie. Al tientallen jaren is deze gemeenschap bezig in het land scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen te bouwen, terwijl er ondertussen een religieus gedachtegoed van extreme aard wordt ge?njecteerd bij de Oegandese bevolking.

De gedreven evangelisten hebben greep gekregen op een groot deel van de bevolking en hun indoctrinatie is ver doorgedrongen binnen de politiek en media. De consequenties zijn vooral killing voor de rechten van homo's en voor zaken als geboortebeperking.

Terwijl de propaganda van de conservatieve normen en waarden van IHOP een golf van religieuze haat en geweld veroorzaakt, gaat een Oegandeze bisschop de strijd aan voor dialoog en verzoening.

2Doc: God loves Uganda op tv

.