Bekijk de uitzending van Docu: De wijde wereld terug

Ma 3 augustus 2020 | 22:05 Docu: De wijde wereld

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: De wijde wereld gemist? Bekijk hier naar Docu: De wijde wereld gemist.

Docu: De wijde wereld

Docu: De wijde wereld
Datum
Ma 3 augustus 2020
Tijd
22:05 tot 23:05
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Sherman de Jesus
Deel-url
gids.tv/24811525

De charismatische docent Teade Walma gaf vijftien jaar geleden les aan ontheemde vluchtelingenkinderen. Hij wil weten hoe het met ze gaat en spoort ze via social media op. Het wordt een emotioneel weerzien.

Druk
De kinderen uit de klas van Teade Walma zijn ambitieus, ze willen iets moois van hun leven maken. Maar de druk is groot, niet alleen vanuit de Nederlandse samenleving. Ook al hebben ze een nieuwe plek gevonden in Nederland en ziet de toekomst er rooskleurig uit, het land van herkomst blijft een rol spelen in hun leven. Het besef dat hun ouders door te vluchten veel moesten opofferen voor een veilige toekomst voor hun kinderen weegt zwaar.

Helpende hand
De documentaire is een verhaal over de realiteit van vluchtelingen na de vlucht. In een tijd waarin de roep om de grenzen te sluiten steeds luider wordt, biedt De Wijde Wereld een even krachtig als ingetogen tegengeluid: hoop begint met het bieden van een helpende hand aan mensen die hun plek op de wereld zijn kwijtgeraakt.== Sla Je Slag ==
Word jij een winnaar tijdens het reclameblok? Bied mee op één van onze productveilingen op bit.ly/SlaJeSlagNL

Docu: De wijde wereld op tv

.