Bekijk de uitzending van 24Kitchen Food Truck Challenge terug

Do 6 augustus 2015 | 22:00 24Kitchen Food Truck Challenge

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 24Kitchen Food Truck Challenge gemist? Bekijk hier naar 24Kitchen Food Truck Challenge gemist.

24Kitchen Food Truck Challenge

Datum
Do 6 augustus 2015
Tijd
22:00 tot 22:35
Zender
24 Kitchen
Twitter hashtag
#foodtruckchallenge
Deel-url
gids.tv/13912861

Drie foodtrucks met jonge eigentijdse chefs strijden deze zomer voor de culinaire voorkeur van de Nederlandse festivalbezoekers.

In de nieuwe tiendelige reeks '24Kitchen Food Truck Challenge' worden de teams wekelijks uitgedaagd tijdens diverse events en festivals, zoals onder andere Taste Of Amsterdam, TT Assen, Extrema Outdoor en Kwaku. De teams bestaan uit de 'Worsten van Babel' met 24Kitchen-chef Hugo Kennis, de vegetarische zusjes Kee & To Huidekoper en 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen samen met de talentvolle kok London Loy.

'Food Truck Challenge'
Iedere week staat een ander festival centraal en daarvoor moeten de teams telkens een ander bijzonder gerecht bedenken dat het beste aanslaat bij het publiek van het specifieke evenement of festival. We volgen de voorbereidingen, het plan van aanpak en natuurlijk de bikkelharde culinaire strijd voor omzet, kwaliteit en originaliteit. De kandidaten worden namelijk niet alleen beoordeeld op omzet, maar ondergaan ook een test van horecatycoon Casper Reinders. 'Het is elke week een zenuwslopende strijd, waarbij de Nederlandse food truck-bezoeker uiteindelijk bepaalt wie er met de eer vandoor gaat', zegt Miljuschka Witzenhausen.

Opkomst foodtrucks
In Nederland loopt het aantal foodtrucks langzaam richting de 500. De trucks bieden culinair verantwoorde hapjes, vaak met duurzame producten. Mede door de explosieve groei van muziek- en dancefestivals, zijn de foodtrucks en rijdende restaurants immens populair geworden. De vraag naar gezond en verantwoord eten wordt steeds groter. Sinds kort krijgen ondernemers ook de kans om in Amsterdam hun foodtruck op de openbare weg te stallen.

24Kitchen Food Truck Challenge op tv

.
Promo: 24Kitchen Food Truck Challenge