Bekijk de uitzending van 11 Friese Fonteinen terug

Di 20 augustus 2019 | 10:10 11 Friese Fonteinen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 11 Friese Fonteinen gemist? Bekijk hier naar 11 Friese Fonteinen gemist.

11 Friese Fonteinen

Datum
Di 20 augustus 2019
Tijd
10:10 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Jan Jaap van der Wal
Deel-url
gids.tv/22771806

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks over het kunstproject 11Fountains, waarbij elf Friese steden van elf nieuwe fonteinen voorzien worden.

De ontknoping.

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfontein van kunstenaar Johan Creten op een oud grafveld, tot grote verontwaardiging van de bevolking. In Workum, in de werkplaats van een lokale kunstenares, laten sceptische bewoners hun licht schijnen over de leeuwenfontein van Cornelia Parker. In Hindeloopen zijn de bewoners onaangenaam verrast met de wijze waarop het enorme waterkunstwerk van de Chinese Shen Yuan is neergezet. Uiteindelijk komen alle fonteinen aan in de elf Friese steden, met behulp van kranen vliegen ze naar hun eindbestemming. Het grote moment, waarop ze alle elf tegelijk gaan spuiten, is aanstaande.

11 Friese Fonteinen op tv

.